BELLSI TIPSAR! - såhär växer ditt hår fortare

Tumblr_luxxypsq0m1r5cr03o1_500_large
 
 
 
SÅHÄR FÅR DU DITT HÅR ATT VÄXA FORTARE;

 

Ät rätt

Vill du att ditt hår ska växa och må bra är det viktigt att du äter en nyttig och allsidig kost och får i dig alla nödvändiga vitaminer, mineraler och antioxidanter. Undvik eller dra ner på så kallad skräpmat som innehåller mycket fett och salt. En del vitaminkomplement kan också boosta din hårväxt, särskilt B-vitamin, betakaroten och silica.


Skäm bort med återfuktning
Ditt hår behöver rejält med fukt för att hålla sig friskt. Se därför till att du lägger en hårmask med jämna mellanrum, gärna en gång i veckan. Satsa på en som är anpassad efter din hårtyp. Applicerar du inpackningen i handdukstorkat hår och låter den verka i en varm frottéhandduk blir den ännu mer effektiv. Satsa gärna på varianter som innehåller sheasmör eller avokado-olja, som hjälper dina hårstrån att inte brytas av. 

Massera mera
Precis som din kropp mår ditt hår bra av en massage då och då. Eftersom din hårbotten är täckt av ett lager smuts, gamla hudceller och olja kan hårstråna ha det svårt att växa igenom detta. Ge din hårbotten en rejäl massage i ett par minuter när du schamponerar i duschen. Då blir din hårbotten riktigt ren! Massagen sätter också fart på hårsäckarna och blodtillförseln, vilket speedar på hårväxten ytterligare.

Låt ditt hår vila
Att stylingverktyg som din fön eller locktång sliter på hårstråna är knappast någon hemlighet. Se därför alltid till att du applicerar en värmeskyddande produkt innan du börjar styla loss. Allra bäst mår ditt hår ifall det får självtorka. Känns fönen som ett måste, kanske du kan ge ditt hår en ledig dag i veckan från stylingen? Ett annat tips som sägs motverka att håret bryts av är att sova med håret uppsamlat i en hög, lös tofs.

Relaxa
Att stressa mindre är viktigt för din hälsa, men visste du att vardagsstressen kan ha en förödande effekt på ditt hår? När du är jäktad minskar tillförseln av näringsrikt blod till hårsäckarna, vilket gör att ditt hår mår sämre och också växer mindre. Vill det sig riktigt illa kan du utveckla stressjukdomen alopecia areata, vilket innebär att du kan tappa allt ditt hår. 

Toppa regelbundet
Att klippa håret var 6-8:e vecka får det inte att växa snabbare. Men däremot ser den regelbundna toppningen till att ditt hår håller sig friskt. Att vänta 3-4 månader mellan varje frisörbesök innebär visserligen att ditt hår hinner växa ut längre men eftersom dina toppar troligen är så slitna då måste frisören klippa av mer hår än om du hade gått på regelbundna toppningar varannan månad. Att klippa lite ofta ger alltså ett friskare – och längre – hår på sikt.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0