ögonbryns tips!




ögonbrynens form
ett par snygga ögonbryn kan verkligen göra ett helt ansikte! de goda nyheterna är att alla kan få snygga ögonbryn med dagens stora utbud av smink och redskap. fixade ögonbryn kan till och med räcka för att se bra ut direkt du går ur sängen. vill du inte sminka dig alls en dag, så fixa bara ögonbrynen!

plocka ögonbrynen
först och främst, ett litet varningens ord: var försiktig så att du inte plockar för mycket av ögonbrynen! plockar man ögonbryn alltför aggressivt kan det finnas risk för att de med tiden inte växer ut igen på de ställena. detta kan leda till att man som äldre får "fläckvisa" ögonbryn. vill man inte plocka brynen alls kan man faktiskt raka dem. det finns speciella batteridrivna ögonbrynsrakhyvlar. rakar man brynen kommer de dock att växa ut betydligt snabbare och har man väldigt mörka bryn kan stubben synas även om de är nyrakade.




börja med att rita en svag, tunn linje hur du vill ha ögonbrynet med hjälp av en ögonbrynspenna. detta är den linje du ska plocka eller raka efter.


ögonbrynet bör börja ungefär där ögat börjar men det finns inga rätt eller fel. en del människor ser bättre ut om ögonbrynet får börja lite närmare näsan medan en del ser bättre ut om ögonbrynen ser ut att vara längre isär. det här har även med ansiktsform att göra. testa dig fram vad just du passar i! efter några omgångar bör du ha fått en aha-upplevelse.


plocka ögonbrynen mest underifrån så att de "öppnar upp" ögonen. givetvis kan man även plocka bort små hår som knappt ens hör till ögonbrynet på ovansidan.


försök hitta en naturlig båge i ögonbrynets "topp" och framhäv denna. har du relativt raka bryn kan du ändå försöka skapa en liten båge eller raka bort allt hår från den önskade toppen och utåt. (obs! att plocka bort så stora delar av ögonbrynet rekommenderas inte av skäl som nämnts ovan.)


ögonbrynet bör sluta lite utanför den yttre ögonvrån. gör det inte det naturligt kan man bara måla dit den del som "fattas".


plocka längs med håret och plocka snabbt så gör det mindre ont. om du rakar brynen kan du hålla upp huden med ena handen för att lättare komma åt.


ögonbrynen bör bli tunnare ju längre ifrån näsan de kommer.


de flesta ögonbryn är inte helt jämna och många har även delar av brynet som är helt hårlösa. använd antingen en ögonbrynspenna eller ögonbrynspuder för att fylla i de delar som fattas.




Kommentarer
Postat av: Lina

sv: ja det är bra, själv då? :)

2011-09-22 @ 19:43:39
URL: http://linaakling.blogg.se/
Postat av: Leyla Karabeg

sv; Tack desamma gullis!



& tack för tipsen, men har tyvärr nästan noppat bort allt hår från mina ögonbryn så nu är min ögonbrynspenna min kärlek varje dag.. hahaha (a)

2011-09-22 @ 21:10:32
URL: http://leylie.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0